TehnoElektronik | savjeti

 

Savjeti

 

Mobilni klima uređaji

Ako već nemate ugrađeni klima sistem kod kuće, to ne znači da morate trpjeti užasnu ljetnu vrućinu. Možete da koristite prijenosni klima uređaj. A mnogo je prednosti prijenosnog klima uređaja, pogotovo ako vam je prostorija koju želite hladiti mala.

 

Prednosti prijenosnog klima uređaja

Prijenosni uređaji su odlični za ljude koji rade od kuće ili za one koji provode mnogo više vremena u kući a nisu u istoj prostoriji. Velika prednost prijenosnog klima uređaja je upravo to što on nije ugrađen, nego ga možete seliti iz jedne prostorije u drugu. Ako tokom dana učite u spavaćoj sobi i nakon toga morate u kuhinju a u njoj vam je veoma vruće, riješenje je veoma jednostavno sa prijenosnim klima uređajem jer ga jednostavno možete samo premjestiti u kuhinju i brigama oko velike temperature zraka će proći.

Prednost prijenosne klima uređaja je i ta što čim kada je kupite možete da je koristite i ne morate da čekate profesionalce koji će vam je morati ugraditi i podesiti na željeno mjesto kao što je kod običnog klima uređaja.

Još jedna velika prednost kod prijenosnog klima uređaja je što možete da uštedite. Zbog svoje mobilnosti uvijek možete da je stavite blizu sebe i gdje vam treba, a ne da hladite čitavu kuću kao što je slučaj kod fiksnog klima uređaja.

 

Nedostaci prijenosnog klima uređaja

Najveći nedostatak kod prijenosnog klima uređaja je to što proizvode mnogo više buke nego obični klima uređaji. Ako tražite neki poseban model, provjerite koliko buke proizvodi i jeli tiši od drugih modela. Ako je buka veliki problem za vas, najbolje je da posjetite nekoliko trgovina koje ih prodaju i da ih sami isprobate jer trgovine često imaju nekoliko modela već priključenih i namještenih za pokazivanje kupcima.

Još jedna mana prijenosnih klima je ta što iako nisu ugrađeni, nikada ne mogu da budu daleko od vrata ili prozora jer moraju da budu povezani sa zrakom izvan kuće.

Prijenosni klima uređaji nisu skupi i danas su sve ekonomičniji tako da troše sve manje i manje električne energije. Ako nemate već ugrađeni klima uređaj u svojoj kući i ne znate gdje da ga ugradite i postavite, pravi izbor za vas je prijenosni klima uređaj.

 


© Sva prava pridržana / Tehno Elektronik d.o.o. / 2015.